Sałatka z makaronu i Pastelli z tuńczyka Powiększ

Sałatka z makaronu i Pastelli z tuńczyka

Sposób przygotowania:

Przygotowywanie sałatki zacznij od ugotowania makaronu. Odmierz 200g makaronu (czyli około 1/2 opakowania – my użyliśmy makaronu typu świderki, ale ostateczna decyzja należy do Ciebie) i wrzuć do gotującej się i osolonej wody. Gotuj makaron wedle wskazówek producenta zawartych na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź makaron i przelej zimną woda. Następnie, makaron skrop delikatnie olejem żeby się nie posklejał. Gdy to zrobisz zabierz się za przygotowanie brokułów: podziel je na małe części i wrzuć do gotującej się i wcześniej osolonej wody. Poczekaj kilka minut aż brokuły lekko zmiękną, odcedź je i zalej zimną wodą. Rzodkiewkę pokrój w cienkie talarki, a cebulę w paski – tzw. piórka. Do składników dodaj odsączoną kukurydzę. Na koniec wymieszaj wszystko razem z Pastellą z tuńczyka. Dopraw solą i pieprzem.

Życzymy smacznego!

Drukuj

SKŁADNIKI

Przepis można wykonać także z: