Tortilla z Pastellą śródziemnomorską z żółtego sera z bazylią i warzywami, na ostro Powiększ

Tortilla z Pastellą śródziemnomorską z żółtego sera z bazylią i warzywami, na ostro

Sposób przygotowania:

Przepis na to danie jest bardzo prosty. Obie tortille posmaruj Pastellą śródziemnomorską z żółtego sera z bazylią. Na jedną z nich połóż żółty ser, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę czerwoną oraz chilli. Wszystko przykryj świeżym szpinakiem oraz dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj żółty ser, i całość przykryj wcześniej przygotowana tortillą. Tak przygotowaną tortillę włóż do piekarnika rozgrzanego do około 180 stopni Celsjusza, i zapiekaj przez około 10 minut, aż ser się roztopi. Całość pokrój na osiem równych części, tak jak pizzę.

Życzymy smacznego!

Drukuj

SKŁADNIKI

Przepis można wykonać także z: